Mussa Ninga i Sílvia Montané s’imposen al XIXe Cros internacional de les Valls

0
3033

Manuel Fernandes Pita i Maria Betriu (CAVA) s’emporten el Campionat d’Andorra de l’especialitat . L’atleta de Tanzània Mussa Ninga va emportar-se ahir el triomf en la categoria masculina absoluta del XIXè Cros internacional de les Valls, una de les proves clàssiques de l’atletisme andorrà. La victòria de Mussa Ninga no va ser gens còmoda, ja que es va veure pressionat perLluís Mezquida, l’únic atleta que va gosar desafiar els dos corredors tanzans que participaven a la cursa. En categoria femenina, la victòria va ser per a Sílvia Montané, que repeteix la victòria de l’any passat. La cursa sènior masculina va ser vibrant. Els dos atletes tanzans, Mussa Ninga i Eliya Daudi, van sortir com dues autèntiques gaseles, amb un ritme absolutament impossible d’aguantar per la resta d’atletes. Després de 500 metres de cursa, Ninga i Daudi ja havien fet un forat d’uns cinquanta metres respecte de la resta de corredors. La victòria semblava que se la repartirien entre tots dos. Però els africans van afluixar el ritme a mesura que van anar passant els quilòmetres, mentre que per darrere, Lluís Mezquida (Chapín de Jerez) era l’únic atleta que s’atrevia a desafiar el poder dels tanzans. A la segona de les quatre voltes de què constava el circuit, Mezquida va contactar amb els dos africans, i tots tres van córrer junts uns quants quilòmetres, fins que el més jove dels dos tanzans, Eliya Daudi –de només catorze anys– va desinflar-se. Lluís Mezquida va marcar el ritme del cap de cursa a partir d’aquell moment, però l’esprint final de Ninga va resultar letal: va canviar el ritme a cent cinquanta metres de l’arribada i es va endur la victòria. En categoria femenina, el domini de la campiona de l’any passat, Sílvia Montané (Ria Ferrol) va ser gairebé absolut. Des del primer moment, va córrer en solitari al davant de les atletes Maria Betriu (CAVA) i de Laura Rossell (Fila-Domingo Catalán). El sol i les temperatures força altes van fer incrementar la dificultat de la prova, que una vegada més es va disputar als prats Borda Mateu. La cursa va ser organitzada pel CAVA i la Federació andorrana d’atletisme, amb la col·laboració del comú de la capital i el patrocini de Crèdit Andorrà.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.