Barcelona projecta una marató líder a Europa

0
629

La 24a edició de la Marató de Barcelona serà bastant diferent de les anteriors, hi haurà canvis en el nom, en la filosofia, en el recorregut, en les característiques tècniques i també en l´entorn promocional, tot amb l´objectiu de rellançar la prova i convertir-la en la marató líder a l´Estat espanyol i una de les curses de referència a Europa. El cop de timó és important i afecta la mateixa filosofia de la prova. Això s´aprecia en el canvi de nom oficial, que abans era Marató Catalunya i ara serà Marató de Barcelona, associant clarament la cursa amb la ciutat de referència de cara a l´exterior i destacant-ne també el caràcter plenament urbà. El recorregut és l´altre gran canvi. La prova abandonarà la sortida a Mataró i passarà a tenir sortida i arribada a l´avinguda Maria Cristina de Barcelona. Transitarà per l´Hospitalet, Badalona i Sant Adrià de Besòs, i creuarà Barcelona de punta a punta per la Gran Via de les Corts Catalanes. L´objectiu és una marató plenament urbana, plana, amb un trajecte potencialment ràpid i també atractiu. Hi ha més coses. El primer espanyol classificat -guanyador o no- serà el campió d´Espanya i obtindrà una plaça a l´equip de l´Estat espanyol que acudirà al Mundial de marató que se celebrarà a Edmonton (Canadà) al mes d´agost. Amb tot això es pretén engrescar els habituals de les maratons i mitges maratons de l´Estat i de l´estranger, però l´objectiu dels organitzadors és arribar també a tots els participants potencials, que busquen més el component festiu i popular de l´esdeveniment i que, per exemple, contribueixen a fer de la Cursa d´El Corte Inglés la cursa popular més important del món. Per això, per exemple, el límit horari per completar els 42,195 km s´amplia fins a 6 hores, la cursa estarà envoltada d´altres actes de caràcter festiu, hi haurà una campanya de promoció per engrescar els corredors ocasionals i també, en col·laboració amb la Federació Catalana d´Atletisme, un programa de captació-preparació de corredors de fons a través dels clubs catalans. Superar l´estancament de la prova d´aquests últims anys -poca acceptació ciutadana, poc ressò i discreta participació (2.500-3.000 participants)- és el gran objectiu d´aquesta petita revolució, que es proposa com a primer repte arribar a 5.000 participants en la pròxima edició -18 de març del 2001- i com a horitzó duplicar aquesta xifra (10.000) l´any 2004, per situar la Marató de Barcelona en el grup de les millors maratons europees.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.