Sydney´2000/Paralímpics.- Espanya es manté segona al medaller després de sumar 15 metalls

0
637

La delegació espanyola ha viscut avui, durant el cinquè dia dels Jocs Paralímpics de Sydney´2000, la seva jornada més brillant aconseguint 15 noves medalles, que eleven a 45 el número de metalls i permeten a Espanya mantenir la segona posició al medaller, només superada per Austràlia. Espanya, amb les seves 45 medalles (18 d´or, 15 de plata i 12 de bronze), figura per darrere dels australians (24 d´or, 17 de plata i 17 de bronze) i compta amb un mínim avantatge sobre els francesos (16 d´or, 14 de plata i 13 de bronze), que han ascendit a la tercera posició, en detriment de la Xina. La natació i l´atletisme, una vegada més, han estat el lloc on els esportistes discapacitats espanyols han aconseguit la major part dels seus triomfs i ha fet que l´Aquatic Centre i l´Estadi Olímpic es repartissin el protagonisme. La piscina ha donat un total de vuit medalles, amb quatre ors de la mà de Sebastián Rodríguez en 200 lliures (S5), Richard Oribe en 200 lliures (S4), amb rècord del món inclòs per tots dos, Anais García en 400 lliures (S11) i Enrique Floriano en 400 (S13). De la seva part, en 400 lliures (S13), Ana García Arcicollar i Deborah Font han aconseguit la plata i el bronze, respectivament, mentre que María Teresa Perales, bronze en 200 lliures (S5), i Samuel Soler, bronze en 200 metres (S3) han completat la gran jornada de la natació espanyola. A l´Estadi Olímpic, els atletes espanyols han afegit un total de cinc metalls (un or, dos de plata i dos de bronze). El paper més destacat l´ha realitzat Juan López, que ha obtingut la victòria als 400 metres (T20) amb un temps de 48.70. D´altra banda, Puri Santamaría i Beatriz Mendoza han aconseguit la plata i el bronze en 100 metres (T2), mentre que Santiago Sanz i Jesús González han estat plata i bronze en 5.000 i 1.500, respectivament. D´altra banda, també ha estat brillant l´actuació del ciclista José Andrés Blanco, que s´ha hagut de conformar amb la plata en persecució individual al caure amb el suís Beat Schwarzenbach a la final. Mentrestant, el tirador Daniel Lamata ha completat la jornada per als esportistes espanyols amb el seu bronze en esgrima. Lamata s´ha imposat al combat pel tercer lloc a l´alemany Juergen Mayer per 15-13.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.