Espanya lluitarà per superar el centenar de medalles

0
408

Dues setmanes després que la flama olímpica s´extingís a l´Estadi de Sydney, el foc tornarà a cremar a partir de demà i fins al pròxim dia 29 al mateix escenari amb ocasió dels Jocs Paralímpics, als quals la delegació espanyola hi va amb l´objectiu de superar, tal com va passar a Barcelona´92 (107 preses) i Atlanta´96 (106), el centenar de medalles. L´ambició de títols olímpics és encara més gran al paralimpisme espanyol després de la que molts consideren decebedora actuació dels olímpics espanyols a terres australianes. L´equip espanyol estarà compost per un total de 320 persones, de les quals 200 són atletes cecs, discapacitats intel·lectuals, minusvàlids físics i paralítics cerebrals, que competiran en 16 dels 18 esports oficials. L´objectiu no és un altre que mantenir una més que privilegiada posició al medaller: acabar entre els cinc primers, confirmant així que Espanya és una de les potències mundials del paralimpisme. A la cerimònia inaugural de demà, l´abanderat espanyol serà el fondista Javier Conde, que té al seu poder les plusmarques mundials de 1.500, 5.000 i 10.000 metres, mitjana marató i marató en la categoria de discapacitats físics en membres superiors, a més de sis medalles d´or paralímpiques aconseguides en les dues edicions anteriors dels Jocs. La identitat de la persona que encendrà el pebeter als Jocs durant l´esmentada cerimònia, a la qual hi aniran bona part dels 4.000 esportistes de 125 països que participaran a les Paralimpiades, no es coneixerà fins a última hora, tal com va succeir amb la de fa dos setmanes. Llavors va ser l´atleta aborigen Cathy Freeman l´encarregada de fer els honors.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.