Espanya lluitarà per superar el centenar de medalles

0
651

Dues setmanes després que la flama olímpica s´extingís a l´Estadi de Sydney, el foc tornarà a cremar a partir de demà i fins al pròxim dia 29 al mateix escenari amb ocasió dels Jocs Paralímpics, als quals la delegació espanyola hi va amb l´objectiu de superar, tal com va passar a Barcelona´92 (107 preses) i Atlanta´96 (106), el centenar de medalles. L´ambició de títols olímpics és encara més gran al paralimpisme espanyol després de la que molts consideren decebedora actuació dels olímpics espanyols a terres australianes. L´equip espanyol estarà compost per un total de 320 persones, de les quals 200 són atletes cecs, discapacitats intel·lectuals, minusvàlids físics i paralítics cerebrals, que competiran en 16 dels 18 esports oficials. L´objectiu no és un altre que mantenir una més que privilegiada posició al medaller: acabar entre els cinc primers, confirmant així que Espanya és una de les potències mundials del paralimpisme. A la cerimònia inaugural de demà, l´abanderat espanyol serà el fondista Javier Conde, que té al seu poder les plusmarques mundials de 1.500, 5.000 i 10.000 metres, mitjana marató i marató en la categoria de discapacitats físics en membres superiors, a més de sis medalles d´or paralímpiques aconseguides en les dues edicions anteriors dels Jocs. La identitat de la persona que encendrà el pebeter als Jocs durant l´esmentada cerimònia, a la qual hi aniran bona part dels 4.000 esportistes de 125 països que participaran a les Paralimpiades, no es coneixerà fins a última hora, tal com va succeir amb la de fa dos setmanes. Llavors va ser l´atleta aborigen Cathy Freeman l´encarregada de fer els honors.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.