Comença el Mundial Júnior a Xile

0
572

” Tot just dues setmanes després que la flama olímpica es va apagar a Sydney, l´atletisme d´alt nivell torna a la competició amb la disputa a Santiago de Xile de la vuitena edició del Mundial júnior, al qual anirà una expedició espanyola composta per 27 persones (19 homes i 8 dones). L´opció més clara de medalla serà sens dubte la de la saltadora de longitud Concha Montaner, cridada a ser la successora de Niurka Montalvo. L´atleta valenciana, subcampiona d´Europa júnior a Riga´99, segurament intentarà treure´s l´espina del que va passar a la cita olímpica en terres australianes, on només va aconseguir sumar nuls. Montaner va al Mundial amb un millor salt de 6,64 metres, plusmarca espanyola júnior d´aquesta disciplina. Entre els participants espanyols, també caldrà posar atenció al que faci en decatló David Gómez, recordman nacional de la seva categoria amb 7.649 i que va ser cinquè a l´Europeu disputat en Riga l´any passat. El balanç de l´actuació espanyola en els Mundials júnior és de 16 medalles (3 d´or, 11 de plata i 2 de bronze) i 38 finalistes des que aquesta competició va veure la llum fa 14 anys a Atenes. La participació més destacada va tenir lloc en l´edició de Sudbury´88, on va sumar quatre medalles (un or, dues plates i un bronze). EL MUNDIAL JÚNIOR, BRESSOL DE FUTURES ESTRELLES Aquesta competició, que reunirà un total de 1.155 atletes, una de les xifres més altes de la seva història, suposa un important escenari d´exhibició per a les promeses de l´atletisme mundial cridades a ser el futur d´aquest esport i qui sap si alguns dels protagonistes dels Jocs d´Atenes´2004. Així, per exemple, els velocistes Ato Boldon i Darren Campbell; la superestrella de Sydney´2000, amb cinc medalles, Marion Jones; l´atleta aborigen Cathy Freeman; o el botxí d´el-Guerrouj en els 1.500 olímpics, Noah Ngeny, van passar, abans de convertir-se en les estrelles que avui són, per l´esglaó previ del Mundial júnior.”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.