Comença el Mundial Júnior a Xile

0
486

” Tot just dues setmanes després que la flama olímpica es va apagar a Sydney, l´atletisme d´alt nivell torna a la competició amb la disputa a Santiago de Xile de la vuitena edició del Mundial júnior, al qual anirà una expedició espanyola composta per 27 persones (19 homes i 8 dones). L´opció més clara de medalla serà sens dubte la de la saltadora de longitud Concha Montaner, cridada a ser la successora de Niurka Montalvo. L´atleta valenciana, subcampiona d´Europa júnior a Riga´99, segurament intentarà treure´s l´espina del que va passar a la cita olímpica en terres australianes, on només va aconseguir sumar nuls. Montaner va al Mundial amb un millor salt de 6,64 metres, plusmarca espanyola júnior d´aquesta disciplina. Entre els participants espanyols, també caldrà posar atenció al que faci en decatló David Gómez, recordman nacional de la seva categoria amb 7.649 i que va ser cinquè a l´Europeu disputat en Riga l´any passat. El balanç de l´actuació espanyola en els Mundials júnior és de 16 medalles (3 d´or, 11 de plata i 2 de bronze) i 38 finalistes des que aquesta competició va veure la llum fa 14 anys a Atenes. La participació més destacada va tenir lloc en l´edició de Sudbury´88, on va sumar quatre medalles (un or, dues plates i un bronze). EL MUNDIAL JÚNIOR, BRESSOL DE FUTURES ESTRELLES Aquesta competició, que reunirà un total de 1.155 atletes, una de les xifres més altes de la seva història, suposa un important escenari d´exhibició per a les promeses de l´atletisme mundial cridades a ser el futur d´aquest esport i qui sap si alguns dels protagonistes dels Jocs d´Atenes´2004. Així, per exemple, els velocistes Ato Boldon i Darren Campbell; la superestrella de Sydney´2000, amb cinc medalles, Marion Jones; l´atleta aborigen Cathy Freeman; o el botxí d´el-Guerrouj en els 1.500 olímpics, Noah Ngeny, van passar, abans de convertir-se en les estrelles que avui són, per l´esglaó previ del Mundial júnior.”

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.