Ni Fiz ni Antón… la marató, per a Abera v

0
639

“La marató olímpica va viure ahir una altra de les seves glorioses pàgines amb la victòria de l´etíop Gezahgne Abera, davant de la decebedora actuació dels espanyols Martín Fiz i Abel Antón, que partien com a favorits per endur-se el triomf i ni tan sols no pujaren al podi. Abera es va escapar del grup principal, juntament amb el seu compatriota Tesfaye Tola, el kenià Eric Wainana i el britànic John Brown, a falta de més de 10 quilòmetres per a la meta, i despenjant tots els altres favorits, per després anar-se´n juntament amb Wainana i derrotar-lo en un final explosiu. La primera part de la prova la va animar l´atleta de Botswana Tiyapo Maso, que s´escapà amb el veneçolà Semprún en els primers quilòmetres, i que, a continuació, se´n va anar en solitari fins passat l´equador de la prova. Passat el quilòmetre 25, ja només hi havia els millors als llocs de davant. Amb unes adverses condicions climatològiques —un vent fortíssim—, els corredors hagueren de patir moltíssim per acabar la marató, i fins i tot el temps del guanyador va ser força discret (2.10.11). Respecte a l´actuació dels espanyols, Martín Fiz va acabar en sisena posició, remuntant posicions al final de la cursa, per obtenir el seu segon diploma olímpic consecutiu, després del que guanyà a Atlanta fa quatre anys. Alberto Juzdado, de la seva banda, no va trobar mai el ritme adequat, i no va poder passar de la 42a posició. I el gran favorit, Abel Antón, bicampió mundial i actual posseïdor del ceptre mundial, acusà els seus problemes físics i finalitzà en una decebedora 53a plaça. “

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.