Antón , Fiz i Juzdado entre els favorits en un circuit de marató trencacames

0
629

La marató olímpica tancarà el programa de competicions dels jocs de Sydney La cursa reina de resistència atlètica es presenta incerta i sense un clar favorit. Els asiàtics, sobretot sud-coreans i japonesos, han presentat bones credencials, així com l´equip kenyà, que ara ja prepara a consciència aquesta prova. També els espanyols tindran alguna cosa a dir entre els màxims favorits europeus. O els italians, que des del triplet als Europeus del 1998 només tenen un objectiu: Sydney. I per citar un nom entre els màxims favorits, el portuguès António Pinto. El circuit de Sydney resulta força més complicat que les últimes cites olímpiques. Des del quilòmetre 25 alternaran petites pujades amb baixades. Aquest trecacames impedirà als atletes seguir un ritme gaire constant i afavorirà els atacs o defalliments. Aquesta circumstància pot afegir espectacularitat a la prova, encara que anirà en detriment de la marca final. A banda de Pinto -autor de la millor marca mundial de l´any a Londres-, diversos noms sonen entre els favorits. El doble campió del món, Abel Antón, centra les esperances estatals, juntament amb Martín Fiz. Aquest ja sap què és sentir-se el màxim favorit -com a Atlanta- i no poder pujar al podi. El trio estatal el completa Alberto Juzdado, que correrà molt més lliure i menys marcat que les altres dues figures. Completen el grup mediterrani de favorits els italians Stefano Baldini i Vicenzo Modica. Però tots ells hauran de demanar permís als kenyans, que no van córrer l´any passat als Campionats del Món. Entre ells emergeixen Kennedy Cheruiyot i Eric Wainaina. Els equips sud-coreà i japonès acostumen a ser molt bons competidors. Es mouen còmodes en l´alta competició i treballen força en equip a l´hora de despenjar els favorits rivals.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.