Barcelona juga la carta dels atletes espanyols al míting d´avui a Montjuïc

0
593

Les proves de mig fons i fons, la presència de Niurka Montalvo en el saltòmetre de longitud, el possible assalt a quatre rècords d´Espanya, la participació de nombrosos medallistes en Jocs Olímpics i Mundials i la possibilitat d´aconseguir marques mínimes olímpiques per als Jocs de Sydney seran alguns dels al licients que el Míting Ciutat de Barcelona explotarà aquesta tarda per tornar a l´Estadi Olímpic de Montjuïc el gust atlètic de què va disfrutar al començament de la dècada dels 90. A falta de grans noms de dimensió internacional, l´organització –compartida per l´Ajuntament de Barcelona, la Federació Espanyola d´Atletisme i la firma Adidas– ha apostat en aquesta ocasió per invertir els 60 milions de pressupost a atraure bona part dels millors atletes espanyols, amb l´additament de comptades, però destacades, aportacions foranes. La baixa d´última hora de Reyes Estévez en els 1.500 metres no ha d´enfosquir una cita que ocuparà l´Estadi Olímpic entre les 19.30 i les 22.30 hores d´avui. La prova dels 1.500 metres (21.50 hores), encara que sense la medalla de bronze en el passat Mundial de Sevilla, acapararà bona part de l´atenció, així com el 800 (21.10). Andrés Díaz, guanyador l´any passat de la prova del quilòmetre i mig, per davant del mateix Estévez i d´Isaac Viciosa, haurà de demostrar que està en el bon camí cap a Sydney (en què figura com a fix en l´equip espanyol) tractant de sotmetre el portuguès Silva, el britànic Whiteman i el jove espanyol Higuero. En el 800, el vell rècord d´Espanya de Luis Javier González (1.44.84 des del 1993) perilla davant la puixança de José Cerezo (1.45.53 aquest any) i, sobretot, José Antonio Redolat, campió d´Europa en pista coberta en el 1.500, que buscarà la mínima (està en 1.46.30) davant la dificultat d´entrar en el trio olímpic del 1.500. Quatre rècords El del 800 serà un dels quatre rècords d´Espanya que els organitzadors esperen que puguin ser batuts durant la sessió d´avui. Els altres tres rècords possibles serien els de perxa femenina (Dana Cervantes, que reapareix després de la seva suspensió per dopatge, o Mar Sánchez), javelina femenina (Mercedes Chilla) i pes masculí, concurs en què Manuel Martínez sembla disposat a superar els seus 20,79. David Canal, que ve de córrer els 200 metres en uns excel.lents 21 segons justos, també podria quedar a prop de la plusmarca de Gaietà Cornet (44.96) en 400 metres, mentre que en els 3.000 obstacles es desencadenarà una gran batalla per assegurar-se una plaça olímpica entre un mínim de sis atletes espanyols que aspiren als tres llocs. Wilson Boit Kipketer, explusmarquista i campió mundial, actuarà d´àrbitre en aquesta carrera.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.