Barcelona juga la carta dels atletes espanyols al míting d´avui a Montjuïc

0
509

Les proves de mig fons i fons, la presència de Niurka Montalvo en el saltòmetre de longitud, el possible assalt a quatre rècords d´Espanya, la participació de nombrosos medallistes en Jocs Olímpics i Mundials i la possibilitat d´aconseguir marques mínimes olímpiques per als Jocs de Sydney seran alguns dels al licients que el Míting Ciutat de Barcelona explotarà aquesta tarda per tornar a l´Estadi Olímpic de Montjuïc el gust atlètic de què va disfrutar al començament de la dècada dels 90. A falta de grans noms de dimensió internacional, l´organització –compartida per l´Ajuntament de Barcelona, la Federació Espanyola d´Atletisme i la firma Adidas– ha apostat en aquesta ocasió per invertir els 60 milions de pressupost a atraure bona part dels millors atletes espanyols, amb l´additament de comptades, però destacades, aportacions foranes. La baixa d´última hora de Reyes Estévez en els 1.500 metres no ha d´enfosquir una cita que ocuparà l´Estadi Olímpic entre les 19.30 i les 22.30 hores d´avui. La prova dels 1.500 metres (21.50 hores), encara que sense la medalla de bronze en el passat Mundial de Sevilla, acapararà bona part de l´atenció, així com el 800 (21.10). Andrés Díaz, guanyador l´any passat de la prova del quilòmetre i mig, per davant del mateix Estévez i d´Isaac Viciosa, haurà de demostrar que està en el bon camí cap a Sydney (en què figura com a fix en l´equip espanyol) tractant de sotmetre el portuguès Silva, el britànic Whiteman i el jove espanyol Higuero. En el 800, el vell rècord d´Espanya de Luis Javier González (1.44.84 des del 1993) perilla davant la puixança de José Cerezo (1.45.53 aquest any) i, sobretot, José Antonio Redolat, campió d´Europa en pista coberta en el 1.500, que buscarà la mínima (està en 1.46.30) davant la dificultat d´entrar en el trio olímpic del 1.500. Quatre rècords El del 800 serà un dels quatre rècords d´Espanya que els organitzadors esperen que puguin ser batuts durant la sessió d´avui. Els altres tres rècords possibles serien els de perxa femenina (Dana Cervantes, que reapareix després de la seva suspensió per dopatge, o Mar Sánchez), javelina femenina (Mercedes Chilla) i pes masculí, concurs en què Manuel Martínez sembla disposat a superar els seus 20,79. David Canal, que ve de córrer els 200 metres en uns excel.lents 21 segons justos, també podria quedar a prop de la plusmarca de Gaietà Cornet (44.96) en 400 metres, mentre que en els 3.000 obstacles es desencadenarà una gran batalla per assegurar-se una plaça olímpica entre un mínim de sis atletes espanyols que aspiren als tres llocs. Wilson Boit Kipketer, explusmarquista i campió mundial, actuarà d´àrbitre en aquesta carrera.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.