Com trobar la sabata esportiva a la teva mida?

0
1195

El córrer és una activitat esportiva de les denominades ´lineals´, és a dir, que es repeteixen els mateixos moviments durant la seva pràctica. Davant d´ aquest fet, les sabates esportives han de protegir a l´ atleta amb un bon sistema esmorteïdor i han d´ésser transpirables, flexibles, lleugeres, còmodes i resistents a l´abrasió. Totes les grans marques de sabates esportives utilitzen i desenvolupen una multitud de conceptes d´esmorteïment que tenen com a principal objectiu disminuir la intensitat de l´impacte (onda de xoc) i reforçar l´impuls vertical. Cada ona de xoc es propaga des del punt d´impacte en el sòl fins al cervell a una velocitat diferent: per exemple, des del taló al genoll, a uns 120 km/h, des del genoll fins als malucs, a uns 80 km/h, des dels malucs a les cervicals, a uns 60 km/h, i finalment arriba al cervell a uns 30 km/h, depenent dels diferents aspectes de cada corredor com poden ser el pes, l´edat i la velocitat a la que es corre. Per reduir els traumatismes cal minimitzar aquestes ones de xoc absorbint aquestes al màxim mitjançant un sistema esmorteïdor a la sola en el punt d´impacte amb el sòl. Alguns exemples són la cambra d´aire plena de gasos (Air de Nike), talonet d´escuma com Eva (Adiprene d´Adidas), substància a base de silicona (Gel d´Asics) o construcció multicelul·lar en forma de rusc d´abelles (Hexalite de Reebok). La característica principal d´ una sabata esportiva és, evidentment, la comoditat. Quan corres el teu peu es calenta, s´infla i transpira. El teu pes, la freqüència i el tipus d´entrenament i la superfície sobre la que corres són factors importants que hauràs de sospesar per a l´elecció de les sabates esportives més adients. L´elecció d´un bon model depèn de la morfologia del teu peu. Tingues en compte que els peus estan composats per 32 músculs i 36 articulacions i tots ells són diferents!! La talla de les sabates no ha de ser ni massa petita ni massa gran. Una bona referència és agafar un número més al del teu calçat habitual. I recorda: una sabata esportiva s´ha d´adaptar a la morfologia del teu peu, i no al contrari! Ets pronador o supinador ? Per saber si ets pronador o supinador observa les teves sabates esportives velles. Si estan gastades en l´interior, ets PRONADOR. Si pel contrari ho estan per l´exterior, ets SUPINADOR.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.