Carros de Foc una carrera diferent

0
1057

Carros de Foc es el trekking dels 9 refugis guardats del parc nacional d´aigues tortes i llac de Sant Maurici i la seva area d´influencia, Tot va començar a la decada dels 80 quant uns guardes de la zona van decidir fer la travessa Pallars-Aran-Ribagorça en un dia, d´una sola tirada, ho van aconsseguir i algu li va dir Carros de Foc. Desde llavors cada vegada s´anat fent per mes gent, encara que nomes sigues coneguda aquesta travessa pels muntanyencs. Ara ens et decidit donar-ho a coneixer al gran public, corredors, muntanyencs i apasionats de la muntanya. Es pot sortir de qualsevol dels 9 refugis, el dia que es vulgui (entre meitats de juny i setembre) i en el sentit que es vulgui. No hi ha limit. Es tracta de comprar un forfait i al pas per cada refugi es va segellant aquest, posant l´hora de pas. A l´obtindre el forfait donem una gorra i nomes a l´acabar, no es podrá comprar, una samarreta exclusiva a tots aquells que hagin fet els Carros de Foc. Qui ho vulgui fer en menys de 24 hores tindra el avituallament gratuit (power bar i beguda). A la samarreta hi haura la diferenciacio dels que ho hagin fet en menys de 24 hores -skyrunner- o mes de 24 hores, sense limit de dies -open-, pero repeteixo, no es podra comprar. Per a fer-ho en menys de 24 hores cal estar molt ben preparat fisicament i sicologicament ja que es passa moltes hores a la muntanya i sense parar de correr. No es pot comparar a una marato de muntanya. El trekking es pot fer tranquilament, caminant pels matins nomes, en uns 5 dies.Tots els refugis ofereixen els serveis minims com bar-restaurant, lliteres amb mantes, etc. Material minim aconsellable: Skyrunner.- bambes de muntanya, roba d´atletisme, ulleres de sol i una ronyonera per a posar un bido i alguna barra energetica. Open.- Roba de trekking comoda, sabates de trekking(els camins no tenent cap perill i estant senyalizats de la manera habitual en muntanya), llençol-sac, ulleres de sol, capelina, guants fins i camara de fotos. Caracteristiques del Carros de Foc: Distancia. 50 kms.Alçada mitja 2400 metres. Refugis: Saboredo, Colomers i Restanca a la Vall d´Aran, Ventosa i Estany Llong a l´Alta Ribagorça, Colomina al Pallars Jussa i Blanc, Mallafre i Amitges al Pallars Sobira. Record actual 11h10´ fet per l´Enric Lucas. Preus: 5100 ptes. pensio completa per dia. 3950 mitja pensio. Forfait 2500. Federats: 4100 pensio completa. 2950 mitja pensio. Forfait 2500. Es necesari reservar degut a la limitada capacitat del refugis, sigui per a fer-ho en 1 dia com per a varis dies.Tfn. 973642407.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.