Una expedició intentarà pujar al Shisha Pagma en 15 hores

0
1107

n El selvatà Joan Cardona i el bagenc Kiku Soler intentaran a final del proper mes d´agost una original fita en el món de l´alpinisme. Els dos muntanyencs, que acostumen a disputar diferents maratons de muntanya durant la temporada, atacaran el Shisha Pagma (un dels cims més alts de la serralada de l´Himàlaia i que supera els 8000 metres d´alçada). L´objectiu i principal alálicient, però, radica en el temps amb què volen arribar a dalt: en només 15 hores. Cardona explica que «durant aquesta temporada hem estat corrent pels Alps i hem pensat, per què no pujem un 8.000 a l´Himàlaia?». Els dos muntanyencs no muntaran cap camp d´alçada i intentaran no parar fins arribar al cim. El de Sant Hilari afegeix que «ho intentarem en un temps rècord de només 15 hores». Aquest intent vindrà precedit per una marató que els dos protagonistes de l´aventura faran pel Tibet. El Mundial, el juliol a Itàlia Abans de l´expedició que faran Cardona i Soler al Shisha Pagma, els dos muntanyencs prendran part en el Mundial de Maratons de Muntanya, que es diputarà el 8 i el 9 de juliol a Itàlia. El selvatà va quedar quinzè en la darrera edició del Campionat del Món, mentre que el bagenc va finalitzar sisè. Davant la inexistència d´una selecció espanyola, Cardona i Soler competeixen sota la senyera de la selecció catalana. Sens dubte que aquesta prova d´àmbit internacional serà una avantsala d´alçada per a l´expedició dels dos catalans a l´Himàlaia els servirà per ampliar l´experiència. Cardona ho té clar: «Afrontem amb optimisme la prova del Mundial». Serà un bon aperitiu.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.