L´essència del córrer és un manual senzill d´introducció al jogging i també a l´atletisme de base

0
739

La Fundació Caixa de Sabadell reedita L´essència de córrer, de Ramon Oliu, en l´homenatge a l´autor i per sumar-se a la commemoració del centenari de l´atletisme català. RAMON OLIU sap transmetre´ns allò més íntim i saludable del córrer: el retrobament del ritme natural, i com el ´temps perdut´ dedicat a córrer ´ens regenera i re-crea´ alhora que ens permet valorar les coses més simples i subtils, que al ritme de la vida moderna ens passen desapercebudes. L´essència del córrer, encara que va ser escrit fa vint anys, continua essent una eina bàsica per al qui vulgui iniciar-se en la cursa de mitja i llarga distància. L´edició que presentem, tot i que reprodueix fidelment la primera, incorpora un programa informàtic titulat ´ATLETISME. CONTROL D´ENTRENAMENTS´ que facilitarà la preparació diària tant al corredor afeccionat com a l´atleta professional. La reedició d´aquesta obra per part de la FUNDACIÓ CAIXA DE SABADELL vol retre homenatge al treball de RAMON OLIU I ELS SEUS COL·LABORADORS, així com felicitar la Comissió del Centenari de l´Atletisme Català per la tasca divulgativa que desenvolupa entorn de l´efemèride. Ramon Oliu, l´autor Va néixer a Cantonigrós el 1923. Amb una preparació científica extraordinària (química, enginyeria) s´instal·là fa gairebé cinquanta anys als EUA, on descobrí el córrer als 48 anys. Ha participat en competicions i en grans proves de fons. Organitzà amb un grup d´amics la COMISSIÓ MARATHON CATALUNYA, entitat dedicada a l´esplai i la competició de l´atletisme de fons. Responsable de la presència de l´equip de Catalunya a la Marathon de Nova York el 1977 i el 1978, també ve ser el director de la III Marathon Catalunya de 1980 i de moltes altres proves. Membre de l´Acadèmia de Ciències de Nova York, conferenciant i escriptor, ha publicat diverses obres tècniques i científiques. Extracte de l´índex Raons i efectes del córrer. Abans i després de córrer. On córrer. L´efecte del temps. El calçat. Introducció al fons. Entrenaments de base i d´afinament. Mètode bassat en el d´Osler. Pujades i baixades. L´estil. Aprimar-se corrent.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.