L´essència del córrer és un manual senzill d´introducció al jogging i també a l´atletisme de base

0
982

La Fundació Caixa de Sabadell reedita L´essència de córrer, de Ramon Oliu, en l´homenatge a l´autor i per sumar-se a la commemoració del centenari de l´atletisme català. RAMON OLIU sap transmetre´ns allò més íntim i saludable del córrer: el retrobament del ritme natural, i com el ´temps perdut´ dedicat a córrer ´ens regenera i re-crea´ alhora que ens permet valorar les coses més simples i subtils, que al ritme de la vida moderna ens passen desapercebudes. L´essència del córrer, encara que va ser escrit fa vint anys, continua essent una eina bàsica per al qui vulgui iniciar-se en la cursa de mitja i llarga distància. L´edició que presentem, tot i que reprodueix fidelment la primera, incorpora un programa informàtic titulat ´ATLETISME. CONTROL D´ENTRENAMENTS´ que facilitarà la preparació diària tant al corredor afeccionat com a l´atleta professional. La reedició d´aquesta obra per part de la FUNDACIÓ CAIXA DE SABADELL vol retre homenatge al treball de RAMON OLIU I ELS SEUS COL·LABORADORS, així com felicitar la Comissió del Centenari de l´Atletisme Català per la tasca divulgativa que desenvolupa entorn de l´efemèride. Ramon Oliu, l´autor Va néixer a Cantonigrós el 1923. Amb una preparació científica extraordinària (química, enginyeria) s´instal·là fa gairebé cinquanta anys als EUA, on descobrí el córrer als 48 anys. Ha participat en competicions i en grans proves de fons. Organitzà amb un grup d´amics la COMISSIÓ MARATHON CATALUNYA, entitat dedicada a l´esplai i la competició de l´atletisme de fons. Responsable de la presència de l´equip de Catalunya a la Marathon de Nova York el 1977 i el 1978, també ve ser el director de la III Marathon Catalunya de 1980 i de moltes altres proves. Membre de l´Acadèmia de Ciències de Nova York, conferenciant i escriptor, ha publicat diverses obres tècniques i científiques. Extracte de l´índex Raons i efectes del córrer. Abans i després de córrer. On córrer. L´efecte del temps. El calçat. Introducció al fons. Entrenaments de base i d´afinament. Mètode bassat en el d´Osler. Pujades i baixades. L´estil. Aprimar-se corrent.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.