Blanco guanya els 3.000 obstacles de Lisboa amb la millor marca europea d´aquest any

0
935

L´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco (Reial Societat) va tenir una actuació magistral en el seu primer 3000 metres obstacles de la temporada. Blanco va guanyar dissabte la prova del míting de Lisboa amb la millor marca europea de la temporada (8 33 78) que li servirà per ser convocat per primer cop en la selecció espanyola absoluta i participar als Jocs Iberoamericans a Rio de Janeiro (Brasil) del 15 al 21 de maig. La cursa de Blanco va ser impecable. Va sortir últim, guardant forces, però al pas del 1.500 ja es va situar amb el grup capdavanter després que la llebre es retirés. Blanco va entrar quart a l´última volta però a 200 metres del final, va fer una canvi de ritme impressionant, va passar la ria com una exhalació i va entrar en solitari. El segon lloc va ser per al madrileny José María González (8.34.70) i la tercera per al campió de Portugal de 3.000 obstacles, Victor Almeida (8.35.78). La marca de Blanco, a més de ser el millor registre europeu de la temporada, és la setena millor marca mundial de l´any en un rànquing que encapçala el kenyà John Kosgei (8.19.47), seguit pel nord-americà Pascal Dobert (8.25.96). Tot i que fins aquest matí no tindrà la confirmació definitiva, Blanco té pràcticament assegurada una plaça per als Jocs Iberoamericans en la que serà la seva primera internacionalitat absoluta. Blanco, que ahir mateix va arribar al CAR de Sant Cugat, va dir que «estic realment satisfet tant pel resultat com la marca. No va ser gens fàcil perquè va bufar molt vent però em va sortir tot bé. Abans de començar la temporada vaig dir que el mes de maig volia guanyar en 5 països diferents. De moment ja ho he fet a França i Portugal i em queda Brasil, Espanya i Andorra». L´atleta lloretenc va guanyar en el mateix escenari, l´Estadi Universitari de Lisboa, on l´any 1994 va quedar sisè en el Mundial júnior.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.