Blanco es juga avui una plaça per als Jocs Iberoamericans en el míting de Lisboa

0
790

L´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco (Reial Societat) es jugarà demà al míting de Lisboa una plaça per als Jocs Iberoamericans. Blanco necessita acabar entre els dos primers espanyols i fer una marca a l´entorn dels 8.30 en els 3.000 metres obstacles per assegurar-se un lloc amb la selecció espanyola del 15 al 21 de maig a Rio de Janeiro (Brasil). En cas d´aconseguir-ho, aquesta seria la primera internacionalitat en l´àmbit absolut després d´haver-ho estat en 4 ocasions en categoria júnior i 3 en promesa. Blanco està confiat en les seves possibilitats i assegura trobar-se «en un bon moment. Crec que puc baixar de 8.30 però també he de ser prudent perquè és el meu primer 3.000 de la temporada i haig de controlar bé el ritme perquè si em passo, puc punxar». L´atleta lloretenc sortirà a priori amb la millor marca de tots els espanyols participants (8.22.58, aconseguida l´any passat al míting de Sevilla) però tindrà rivals de la talla de José María González (8.22.72) o Alberto Genovés (8.24.27). Al marge d´aquests dos atletes, Blanco també destaca el perill de Carlos Suárez, que aquest any ja ha fet una marca de 8.36, i César Pérez, amb 8.38. En principi, la Federació té reservades dues places per a la prova de 3.000 obstacles i els grans dominadors d´aquesta modalitat l´any passat, Luis Miguel Martín Berlanas, Eliseo Martín i Marc Cepeda, han renunciat a aquesta prova. Camí cap a Sidney Josep Lluís Blanco iniciarà demà un llarg camí que espera culminar amb la classificació per als Jocs Olímpics de Sidney. Espanya té tres places i Eliseo Martín, sisè en l´últim Mundial de Sevilla, és l´únic que la té assegurada. Tot i això, Martín Berlanas, recordman d´Espanya amb 8.11.18 de l´any passat, també serà a la ciutat australiana si no hi ha res de nou. Blanco, desè en el rànquing espanyol de tots els temps, té clar quin serà el rival a batre. «Ens ho jugarem amb en Marc Cepeda». Tot i que la mínima olímpica és de 8.27, Blanco recorda que «s´haurà de correr molt per anar als Jocs i crec que serà necessari baixar de 8.20. Als Jocs d´Atlanta, l´Elisardo de la Torre hi va anar amb 8.26 i semblava un gran marca però en l´actualitat, el nivell espanyol de 3.000 metres obstacles és el millor d´Europa».

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.