Blanco es juga avui una plaça per als Jocs Iberoamericans en el míting de Lisboa

0
934

L´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco (Reial Societat) es jugarà demà al míting de Lisboa una plaça per als Jocs Iberoamericans. Blanco necessita acabar entre els dos primers espanyols i fer una marca a l´entorn dels 8.30 en els 3.000 metres obstacles per assegurar-se un lloc amb la selecció espanyola del 15 al 21 de maig a Rio de Janeiro (Brasil). En cas d´aconseguir-ho, aquesta seria la primera internacionalitat en l´àmbit absolut després d´haver-ho estat en 4 ocasions en categoria júnior i 3 en promesa. Blanco està confiat en les seves possibilitats i assegura trobar-se «en un bon moment. Crec que puc baixar de 8.30 però també he de ser prudent perquè és el meu primer 3.000 de la temporada i haig de controlar bé el ritme perquè si em passo, puc punxar». L´atleta lloretenc sortirà a priori amb la millor marca de tots els espanyols participants (8.22.58, aconseguida l´any passat al míting de Sevilla) però tindrà rivals de la talla de José María González (8.22.72) o Alberto Genovés (8.24.27). Al marge d´aquests dos atletes, Blanco també destaca el perill de Carlos Suárez, que aquest any ja ha fet una marca de 8.36, i César Pérez, amb 8.38. En principi, la Federació té reservades dues places per a la prova de 3.000 obstacles i els grans dominadors d´aquesta modalitat l´any passat, Luis Miguel Martín Berlanas, Eliseo Martín i Marc Cepeda, han renunciat a aquesta prova. Camí cap a Sidney Josep Lluís Blanco iniciarà demà un llarg camí que espera culminar amb la classificació per als Jocs Olímpics de Sidney. Espanya té tres places i Eliseo Martín, sisè en l´últim Mundial de Sevilla, és l´únic que la té assegurada. Tot i això, Martín Berlanas, recordman d´Espanya amb 8.11.18 de l´any passat, també serà a la ciutat australiana si no hi ha res de nou. Blanco, desè en el rànquing espanyol de tots els temps, té clar quin serà el rival a batre. «Ens ho jugarem amb en Marc Cepeda». Tot i que la mínima olímpica és de 8.27, Blanco recorda que «s´haurà de correr molt per anar als Jocs i crec que serà necessari baixar de 8.20. Als Jocs d´Atlanta, l´Elisardo de la Torre hi va anar amb 8.26 i semblava un gran marca però en l´actualitat, el nivell espanyol de 3.000 metres obstacles és el millor d´Europa».

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.