Januchi abordarà a Londres el rècord de marató

0
686

El marroquí pretén tornar a baixar de les 2,06 hores abans de ser nord-americà, El marroquí Jalid Januchi, plusmarquista mundial de marató des de l´any passat, serà la gran estrella d´un cap de setmana ple d´esdeveniments en la més llarga i sacrificada de les distàncies olímpiques. Januchi es va convertir l´octubre passat, a Chicago, en el primer atleta a baixar de 2.06 hores en els 42.195 metres (2.05.42), i d´aquesta manera va millorar en 23 segons els anteriors 2.06.05 del brasiler Ronaldo da Costa. Demà sortirà a buscar un doble repte en la marató de Londres, on domina les apostes per un aclaparador 6-4. Primer intentarà guanyar amb una marca convincent (qui sap si un altre rècord universal). En segon lloc pretén demostrar que pot ser als Jocs de Sydney com a ciutadà dels EUA, una nacionalitat que no obtindrà probablement fins d´aquí a un mes. De moment, Januchi se centrarà en la carrera de demà, que és la seva preocupació immediata. El marroquí va sortir del seu país el 1993, després de tenir greus divergències amb la federació d´atletisme, i ja no hi ha tornat. Instal.lat als EUA després de passar una llarga temporada a Espanya, es va casar amb la seva entrenadora i mànager, Sandra, el 1996. La seva gran marca de l´any passat l´ha convertit en l´estrella de Londres, una marató que fa dos anys va guanyar Abel Antón i que pot reportar a Januchi una bossa de 30 milions de pessetes si s´imposa amb un temps que signifiqui un nou sostre mundial. Per aconseguir-ho haurà de superar un nombrós i prestigiós grup d´aspirants. Tan prestigiós que l´a

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.