Barcelona busca prestigi amb els atletes africans

0
676

La marató catalana pot superar avui el rècord dels 3500 participants Barcelona Un ampli elenc d´atletes kenyans, etíops, marroquins i brasilers intentaran demà atorgar a la marató de Barcelona el prestigi, la qualitat i el nivell de marques que van faltar en l´edició de l´any passat. L´absència de figures espanyoles serà l´aspecte més negatiu d´una prova que, en canvi, està donant mostres d´una clara recuperació gràcies a una àmplia participació, que s´espera que arribi als 3.500 atletes, una xifra només superada per l´edició del 1992, l´any de l´eufòria olímpica. La ciutat de Mataró, a les nou del matí, serà el lloc de partida de la 23a edició de la marató de Barcelona, que recorrerà el litoral de la comarca del Maresme abans d´endinsar-se al centre neuràlgic de la capital catalana. La carrera, després de passar per la plaça de Sant Jaume i la Rambla, finalitzarà per quart any consecutiu a la base de la muntanya de Montjuïc, a l´avinguda de Maria Cristina, amb l´esperança que els primers que hi arribin s´acostin al rècord de la prova (2.09.48 hores) aconseguit pel corredor marroquí Abdul-Salam Serroj el 1998. Absències espanyoles En la lluita per la victòria no hi haurà, amb tota probabilitat, cap atleta espanyol. Les figures de l´armada han escollit altres latituds més ambicioses i rendibles per exhibir-se. Demà mateix, el bicampió del món, Abel Antón, participarà en la marató de Seül, juntament amb els bascos Diego García i Kamel Ziani. Antð

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.