Ottey serà demà a València tot i la polèmica sobre el seu positiu per dopatge

0
1005

El representant de Merlene Ottey va anunciar ahir que la velocista jamaicana correrà demà al míting de València, tot i les pressions de la Federació Espanyola d´Atletisme (FEA) i la Federació Internacional (IAAF) sobre Unipublic, l´empresa organitzadora. Ottey, que va donar positiu per dopatge el passat mes de juliol i que en va ser alliberada per la federació del seu país, està pendent d´una possible sanció per part del consell directiu de la IAAF. L´atleta jamaicana ja no va poder participar dissabte en la reunió de Karlsruhe (Alemanya). ´La pressió de la Federació Alemanya i la IAAF sobre els organitzadors va ser molt dura, i vaig prendre la decisió que no hi participés el mateix divendres, quan ella estava a l´avió que la duia a Frankfurt´, va explicar ahir Daniel Zimmerman, el seu representant. ´Amb tot, no hi haurà problemes a València, perquè els organitzadors volen Merlene allà´, va afegir. Efectivament, el màxim responsable del míting, José María Fernández Matinot, es va treure la responsabilitat del damunt: ´Jo tinc l´obligació de fer la reunió el màxim d´atractiva possible. Si la IAAF no vol que ella corri, que la sancioni cautelarment´. També Juan de Dios Leal, president de la Federació Valenciana, vol veure Ottey al Palau Lluís Puig. ´Se li ha de concedir el dret a la presumpció d´innocència, perquè encara no està sancionada, i en tot cas la decisió depèn d´ella i dels organitzadors, de ningú més´, va dir Leal. L´opinió de la FEA és diferent. El seu president, José María Odriozola, que també és membre del consell directiu de la IAAF, va assegurar ahir que ´seria una burla que Merlene corrés a València aprofitant-se d´una situació transitòria, perquè probablement el cas acabarà en sanció´. Ottey va donar positiu a Lucerna el 5 de juliol, però no es va fer públic fins al 18 d´agost, dos dies abans dels Mundials de Sevilla. La Federació Jamaicana la va exculpar del tot al novembre, però el seu cas no va ser tractat en l´últim consell directiu de la IAAF i no es decidirà res fins al pròxim, a mitjan febrer, motiu pel qual no hi ha cap sanció ferma sobre Ottey.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.