Tramposos – Opinió

0
1193

Acabat d’arribar de Granollers i amb la satisfacció d’haver participat en la millor, en tots els aspectes, cursa del país. Vull expresar el meu malestar per la presència d’un fenòmen que he pogut veure avui, i que cal denunciar davant la proximitat de la Marató, on s’acostuma a repetir i on per l’excepcionalitat de la prova pren una especial significació. Em refereixo als TRAMPOSOS. Gent que no té cap respecte per l’aconteixement en que participa i ni molt menys per la resta d’atletes. Avui, he pogut veure en els últims qms. corredors amb un ritme i un físic generosament alimentat, que feien sospitar de les posicions que acupaven. Només cal contrastar-ho amb les classificacions i veure com hi ha qui està acupant un lloc, sense haver passat pel control de La Garriga. Recordem també, els que som habituals de la Marató de Catalunya, com abans d’entrar a Badalona i coincidint amb la meitat del circuit, podem veure per les vores, corredors escalfant i esperant el pas dels seus amics, per acompanyar-los i intentar fer-los més soportable la resta del recorregut. Fet molt loable que qualsevol de nosaltres agraeix. Ara bé, per fer aixó no cal estar inscrit, portar el pitrall i ni molt menys arribar a meta, passant sota l’arc d’arribada. Honor reservat única i exclusivament per als maratonians (condició que s’adquireix al completar els 42’195 qms.). El menyspreu a aquesta elemental norma d’esportivitat, representa una falta de respecte per tots aquells companys que durant mesos han estat entrenant durament, per poder arribar al gran dia, soportar el calvari i gaudir de la gratificant satisfacció d’aconseguir vèncer el repte de la marató. Sé que aquest fenòmen és del tot incontrolable pels organitzadors, per tant només apel·lo a la consciència dels corredors, amb l’esperança que no deixarem que mals endèmics propis del món sedentari contaminin el col·lectiu dels que estimem el món del còrrer. Acabar recordant que durant tot l’any i per tot el país es celebren curses de tota mena de distància i duresa, per satisfer els gustos de tothom. I que qualsevol atleta, sigui quin sigui el seu nivell, mereix el mateix respecte. Salut i quilòmetres.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.