HOMENATGE A RAMON OLIU

0
34

El passat dissabte 16 de març, l’Ajuntament de Barcelona va retre homenatge a Ramon Oliu, fundador i pioner de la marató a Catalunya i un dels principals impulsors de les curses populars. Amb la presència de Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Joan Villuendas, President de la Federació Catalana d’Atletisme, i acompanyats de dos fills de Ramon Oliu, la seva vídua i un net, es va inaugurar un placa commemorativa al carrer Ferrer i Guardia de Barcelona, a peu de la muntanya de Montjuïc i a pocs metres de l’emblemàtica Font Màgica, en memòria d’aquesta figura singular que tant important ha estat per l’atletisme català.| Ramon Oliu va fundar la Comissió Marathon Catalunya l’any 1.977 i amb l’ajuda de Ramon Vancells, Jordi Mensa, Francesc Mates i el Dr. Pere Pujol van organitzar a Palafrugell l’any 1.978, la primera marató popular que es disputava a l’estat espanyol amb una participació de 185 corredors. Dos anys més tard es va disputar per primera vegada a Barcelona la que seria l’embrió de l’actual Zurich Marató Barcelona, una de les més importants d’Europa. Des de l’any 2.005, el mateix de la seva mort, se celebra a Cantonigròs, el seu poble natal, una cursa popular en la seva memòria, el Memorial Ramon Oliu, i que el proper mes de juny celebrarà la novena edició.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari