La Psicologia de l’Esport

0
207

Ningú dubta de la importància del factor psicològic en l’esport. Tot atleta en algun moment ha deixat de confiar en si mateix, li ha pogut la pressió o s’ha espantat en veure el llistó un sol centímetre més amunt de la seva marca. D’altra banda, també s’ha crescut i ha tingut rendiments inesperats o ha viscut moments d’absoluta concentració en que tot sortia com una seda. Doncs bé, la Psicologia de l’Esport estudia totes aquestes experiències i intenta afavorir el rendiment dels esportistes i el seu benestar. | Els esportistes solen acudir al psicòleg de l’esport quan tenen problemes d’ansietat en competició o veuen diferències clares entre el seu rendiment en l’entrenament i la competició, també demanen ajut per enfrontar lesions o quan arriba la seva retirada de l’esport. També cada cop hi ha més esportistes, equips i entrenadors que confien en la preparació psicològica com un complement a l’entrenament físic, anticipant-se a l’aparició de problemes i afavorint el rendiment. En aquest cas estem parlant de l’entrenament psicològic. Un aspecte clau de l’entrenament psicològic és la planificació i la determinació d’uns objectius realistes per a cada esportista, preparar les competicions anticipant-se a les circumstàncies i essent conscient dels punts forts i febles. Molts cops serà necessari aprendre estratègies de relaxació o d’activació, afavorir la concentració, reforçar l’autoconfiança i donar un cop d’ull als hàbits de descans i alimentació, tenint sempre en compte el benestar de l’esportista com a objectiu prioritari. La Psicologia de l’Esport no fa miracles, evidentment la preparació física és la base, però és el complement clau per arribar a rendir al 100% i per gaudir de l’esport. Marta Ocaña Mariné Psicòloga de l’Esport www.martaocana.com Si us interessa la Psicologia: www.actualpsico.com

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada