II Cursa i caminada Lluís Companys

0
28

El proper 3 d\’octubre el Barcelona Atletisme Club portarà a terme la direcció tècnica de la II Cursa (i caminada) Lluís Companys amb sortida i arribada a l\’INEFC de Barcelona.
Ens hem proposat realitzar un homenatge a l\’Olimpíada Popular projectada a Barcelona per al 1936 organitzada com a la resposta a l\’Olimpíada de Berlín, que tenia un marcat esperit xenòfob i racista. La intenció és mantenir l\’esperit de fraternitat i de respecte a l\’adversari de l\’Olimpíada Popular, deixant en un segon pla la competitivitat, l\’espectacle i l\’interès per rècords i marques. La idea és dur a terme el que no va ser possible fa més de 70 anys. Aquesta activitat esportiva consistiria en una cursa/caminada per a sintetitzar el caràcter popular i obert: una disciplina en la que poden participar homes i dones a la vegada, de totes les edats, de diverses capacitats físiques, i tant si són esportistes habituals com si no ho són. A més de l\’homenatge que volem retre, destaquem també altres qüestions que voldríem fomentar amb aquesta activitat: Commemorar un fet esportiu lligat a la ciutat de Barcelona, de caràcter popular i solidari, on quedava demostrat que la pràctica d\’esport pot unir persones, territoris i cultures. Donar a conèixer una iniciativa prou desconeguda com l\’Olimpíada Popular, ja que creiem que és un exemple de concepció de l’esport i els esdeveniments esportius alhora que ho és a nivell de valors democràtics i solidaris.| Recuperar la memòria democràtica associada a fets esportius catalans. Retre homenatge, tant a les persones que van haver de fugir de la repressió franquista i a les que van lluitar per la reconquesta de les llibertats democràtiques, inclosos els atletes olímpics que van acabar unint-se a les files republicanes. Recuperar la memòria democràtica des de la República tenint en compte els valors en què es fonamentava i promovia. Reivindicació de les conquestes sindicals en els anys trenta, com les millores en la jornada laboral, que permeteren la democratització i l\’extensió de la cultura i de l\’esport popular. Promoure la cultura atlètica en el teixit social barceloní.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari