EL CAMPIÓ DEL MÓN DE 800 METRES TAMBÉ CORRERÀ A BARCELONA

0
22

Alfred Kirwa Yego, campió del món de 800 metres l’any passat a Osaka, és la darrera incorporació per la cursa de 800 metres del Míting Ciutat de Barcelona. Kirwa, que enguany encara no ha realitzat cap prova d’alt nivell, té una marca discreta d’1:50.70. A la cursa de Barcelona s’enfrontarà per primera vegada als dos homes que estan protagonitzant la revolució de la distància de l’any, el sudanès Abubaker Kaki, i el cubà Yeimar López. Kirwa és un jove atleta de 21 anys amb una marca personal de 1:43.89 de l’any 2006, un temps que l’any 2008 han superat clarament als seus dos rivals de Barcelona: 1:42.69 de Kaki a Oslo i 1:43.07 de López a Jerez. Són els dos primers del rànquing mundial i dos dels principals favorits per endur-se la medalla d’or a Beijing.| El triple salt és l’altra prova que també ha guanyat pes a les darreres hores, ja que s’ha confirmat la presència de la sudanesa nascuda a Cuba Yamilé Aldama i de la grega Hrisopiyí Devetzi. Aldama va abandonar Cuba l’any 2001 i es va traslladar a Londres amb el seu marit, l’escocès Andrew Dodds, on va sol·licitar la nacionalitat anglesa. L’espera de tres anys per obtenir-la i el desig de competir als Jocs Olímpics de 2004 la va fer canviar d’opinió i acceptar l’oferta de convertir-se en representant de Sudan, on la van acollir amb els braços oberts. Al 2003 va saltar 15,29m, la cinquena millor marca de tota la història. A Atenes va acabar quarta. La temperamental grega Devetzi, que de petita anava per a gimnasta, va enfocar tota la seva carrera cap als Jocs Olímpics d’Atenes, on va ser subcampiona després d’haver aconseguit el tercer millor salt de tots els temps a la qualificació: 15,32m. Al triple salt es veuran les cares amb la sueca Carolina Kluft, campiona olímpica d’heptatló, i la cubana Yargelis Savigne, campiona mundial al 2007 a Osaka i indoor enguany a València i la dona que més lluny ha saltat aquesta temporada 2008: 15,02m. Carlota Castrejana, que acaba de realitzar 14,26m, també estarà al concurs.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari