repte 500: 6ª etapa: Balaguer-Ponts

0
33

La 6ª etapa ha estat en certa manera atípica: després de la pallissa de la 5ª etapa, amb un ritme de 4’30”/km, en Carlos pateix a les cames les conseqüències de l’esforç, i assumeix amb ressignació que, quan es tracta d’un repte llarg com aquest, el que compta és el dia a dia… i els esforços es paguen. El tram del matí, entre Balaguer i Artesa de Segre, és més aviat planer, amb algunes rampes suaus que, a aquestes alçades, també fan mal. Però les proves d’ultrafons són, per sobre de tot, una prova mental, i d’això ja n’és conscient el Carlos. De manera que, malgrat les molèsties al menisc del genoll dret –que s’intensifiquen per moments-, ell continua avançant mirant de no pensar en el dolor. L’etapa del matí finalitza poc abans d’Artesa, després de passar pel Tossal de les Forques, Cubell i Foradada. El tram de la tarda comença a les 18.15h. El sol apreta de valent, però avui en Carlos corre acompanyat, i això l’ajuda a concentrar-se en avançar sense patir. El ritme és molt suau, per sobre dels 6 minuts per quilòmetre, ja que l’atleta acusa el cansament de l’etapa anterior i l’acumulació de quilòmetres. A més, com que el genoll ‘es queixa’, cada 5 km ha de passar ‘per boxes’, on la fisio de la prova, Diana Muñoz, li aplica una mica d’spray de fred. Si més no, psicològicament ajuda…| El perfil de l’etapa continua sent relativament fàcil, però algunes pujades teòricament senzilles, com la que hi ha sortint d’Artesa de Segre cap a Ponts, es converteixen en un autèntic ‘tourmalet’. A estones, però, el Carlos s’anima, veu que la meta de l’etapa s’acosta i intensifica el ritme a la vora dels 5’30”/km. És un ritme modest, però tenint en compte que estem a punt d’arribar a l’equador de la prova (km. 250), la veritat és que s’aprecia… Necessitem dues hores per arribar a Ponts, un poble de 2.500 habitants petit però acollidor. Els últims metres els cobreix a un ritme encara més ràpid: es noten les ganes d’arribar a la meitat del Bcn press – repte 500. L’aventatge és que, a partir de demà, 22 de juny, ja quedarà menys de la meitat…

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari