Prop de 500 corredors vencen el sol a Àreu

0
38

Aquest cap de setmana del 3 i el 4 de juny s´ha celebrat a Àreu, a la vall Ferrera, la III Cuita el Sol. Quan l´ombra va cobrir completament el cim del Monteixo, 498 corredors van poder celebrar, amb vent i fred, haver-hi arribat abans. Els corredors andorrans van ser els protagonistes. Un centenar de noies, juntament amb els Juniors i els Infantils, van prendre la sortida, a toc de campanes, quan l´ombra tot just arribava al poble. Els més de 400 nois ho van fer poc després, quan la plaça ja estava coberta completament d´ombra. Entre les noies es va destacar de seguida l´andorrana Stephanie Jiménez, que va batre el record de la cursa en més de 9 minuts i es va endur els 300 € del Gran Premi l´Isard de l´Alt Pirineu. En nois, els també andorrans i germans, Ferran i Xavier Teixidó van ser els primers en arribar dalt del cim del Monteixo, i ho van fer agafats de la ma. Els pallaresos Daniel Terrisse i Marta Riba van guanyar el Premi Quim de l´Aubac, reservat als pallaresos.| Enguany es va fer la primera <a href="http://www.lleidatur.com/pic//pdf/aralleida29/cursa.pdf">Cuita el Sol</a> "jove", reservada als infantils, i tenien l´arribada al Jespedill, després de pujar 1000 m de desnivell. La sortida la van donar l´escriptora de ponent Dolors Sistach i l´autor del conte, Pep Coll, qui amb el dorsal nº 0 va córrer la Cuita el Sol amb un temps molt meritori, 2h i 7m. En total, 498 participants van arribar dalt del cim abans que l´ombra. El vent i el fred intensos van fer que fins i tot hi hagués qui trobés congelat el tub del seu CamelBack. Com que feia molt fred, els participants no van beure gaire aigua, i amb l´aigua sobrant, l´organització ha construït 3 nius d´aigua, 2 dalt de l´avant-cim del Monteixo i un al Jespedil. Aquesta aigua es pot fer servir pels que pugin al Monteixo. Només es demana que es baixin les garrafes buides al poble. El poble sencer d´Àreu i l´ajuntament d´Alins es van bolcar en l´organització de la prova. A més de la Cuita el Sol, també es va fer una exhibició de gossos de pastor i una fira d´artesans pallaresos, tot amenitzat per acordionistes i un cantautor emparentat amb el poble. Cal remarcar que els participants han deixat la muntanya exactament igual que la van trobar, neta i polida, i que van col·laborar activament en la baixada de les garrafes buides. Moltes gràcies al territori, als participants, a l´organització del C.Exc.Lleida i a les institucions i als patrocinadors que han recolzat aquesta extraordinària festa. Tot va anar perfecte.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari