Tavernaro i Favre guanyen en la Dolomites SkyRace

0
28

<b> L´italià i la francesa s´imposen en la tercera prova de les Buff SkyRunner World Series, vuitena edició d´aquesta cursa dolomítica.</b> <br> L´italià Michele Tavernaro s´ha pogut treure l´espina que tenia clavada des de l´any passat quan la foto-finish va demostrar el seu tercer lloc. Aquest any, a més d´arribar a meta primer, ha rebaixat el mític rècord de la prova que tenia Fabio Meraldi amb 2h08’40” des de la primera edició. Tavernero ha arribat amb un temps de 2h08’30” i ha establert la nova marca a batre en els pròxims anys. En categoria femenina, la francesa Corinne Favre s´ha imposat als seus rivals i per només catorze segons no ha pogut rebaixar el rècord femení existent. A les nou del matí s´ha donat el tret de sortida a la vuitena edició de la Dolomites SkyRace des de la localitat de Canazei. La cursa ha començat amb mitja hora de retard ja que els jutges de cursa han anat a verificar el recorregut després que la nit anterior nevés a la zona del Piz Boe (3.152) punt més alt del recorregut. Després de certes verificacions s´ha decidit que la cursa podia transcórrer pel recorregut inicialment previst de 22km., sense necessitat de retallar-lo, ja que la neu acumulada a la part alta no posava en perill la seguretat dels corredors. I a més, la previsió del temps durant el matí, era favorable, fet que s´ha confirmat i la cursa s´ha disputat sota sol radiant i cel sense núvols.| L´anglès Rob Jebb ha utilitzat el seu punt fort –els ascensos- i ha imposat un fort ritme ja des del principi fins a arribar al cim del Piz Boe on ha arribat primer. A poc temps el seguia Michele Tavernaro, qui ho donaria tot durant el descens. Ha estat durant la pronunciada baixada quan el segon classificat ha pogut sobrepassar a l´anglès i arribar a línia de meta com a primer classificat (2h08’30”). Jebb en aquests moments anava segon però quan només faltava mig quilòmetre per a arribar a Canazei, el seu compatriota Simon Booth l’ha avançat i ha creuat la meta en segona posició (2h10’08”). Finalment, Jebb ha entrat en tercera posició (2h10’20”). Pel que fa a les fèmines, la francesa Corinne Favre s´ha posat al capdavant de la cursa des del començament, posició que no ha deixat fins a creuar la meta a Canazei. L´emoció estava, per tant, a saber la distribució dels dos altres llocs de podi. La italiana, i líder de les Buff SkyRunner World Series, Emanuela Brizio, ha arribat al cim del Piz Boe segona i la catalana, actual campiona del Món, Anna Serra, tercera. Durant el descens Brizio i Serra s´han anat avançant mútuament, fins que al final, ha estat la italiana la que s´ha imposat a la catalana. Així doncs, Favre ha completat la cursa amb un temps de 2h44’27”, Brizio amb 2h46’18” i Serra amb 2h46’34”. Amb aquesta classificació, Rob Jebb i Emanuela Brizio continuen líders de les Buff SkyRunner World Series a espera dels resultats del pròxim cap de setmana a la següent prova, la 6000D, que es disputarà en La Plagne, França.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari