Organitzen una marató amb sortida i arribada a Empúries, que serà la segona de tot Catalunya

0
26

El municipi de l´Escala acollirà aquest mes de juny la primera edició d´una marató popular, una prova esportiva que a hores d´ara només se celebra a Barcelona en tot Catalunya. La cursa atlètica començarà i acabarà a les conegudes ruïnes d´Empúries, el monument més important de l´Escala. L´objectiu és que hi participin prop de 1.000 persones, entre esportistes professionals i amateurs. La primera marató d´Empúries està organitzada pel Patronat Municipal de l´Esport de l´Escala i Marathon Catalunya i està previst que se celebri el diumenge 8 de juny. El recorregut, com indiquen les regles d´aquesta prova, serà de 42,195 quilòmetres i la sortida i l´arribada es farà al conjunt monumental de les ruïnes. «Empúries és un punt simbòlic de la cultura grega i hem de recordar que la marató, la prova olímpica per excel·lència, també té el seu origen en els grecs», diu l´alcalde, Josep Maria Guinart.| El recorregut continuarà per tot el nucli antic de l´Escala i passarà pel passeig marítim, Riells i la zona de Montgó per llavors sortir en direcció a Bellcaire i tornar a fer mitja volta fins arribar novament a Empúries. Un esdeveniment popular La idea dels organitzadors és que en aquesta primera edició hi participin prop d´un miler de persones i la prova tant estarà oberta a corredors professionals i de renom com a amateurs. I per intentar obtenir el màxim de ressò, l´Ajuntament ja ha començat a fer promoció a la zona de la Catalunya Nord i també a Barcelona, durant la Fira del Corredor, que va tenir lloc el mes passat. «Ara, l´objectiu és continuar tota aquesta publicitat i també anirem a Madrid aprofitant la celebració de la marató», diu Guinart, el qual es mostra molt il·lusionat amb aquest projecte, tenint en compte que a Catalunya només hi ha una cursa d´aquestes característiques: la de Barcelona. Aprofitant la celebració d´aquest esdeveniment esportiu, l´Ajuntament també vol muntar activitats paral·leles, sobretot de caire cultural, per donar a conèixer Empúries i tot el municipi. A més, segons explica l´alcalde, també s´està a punt de concretar el pas de la flama olímpica d´Atenes 2004 per l´Escala i de signar un conveni amb Barcelona per participar en el Fòrum de les Cultures.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari