El pintor badaloní Pol Guillén participa en una exposició de joves talents a París

0
106

El jove pintor badaloní Pol Guillén Duñó és un dels quatre artistes catalans que, des de fa uns dies, participa en una exposició col·lectiva de joves talents a La Maison de la Catalogne de París. Guillén, atleta també del Futbol Club Barcelona, treballa normalment amb tela, juga amb figures geomètriques i diferents tonalitats de colors i utilitza la textura com un dels elements clau de la seva obra: «Vaig sobreposant capes diferents; és un efecte amb el qual treballo molt», assegura Guillén, que amb les seves creacions busca «commoure, provocar l’emoció, desvetllar un sentiment i evitar la indiferència» de l’espectador. «Són també com un viatge iniciàtic cap al més profund, cap al més desconegut d’un mateix», afegeix. Aquesta predilecció per la textura l’ha portat últimament a treballar amb pasta de relleu i pintar sobre fusta: «Absorbeix l’aigua de manera diferent i treu unes textures molt interessants que, amb una tela, no pots aconseguir», es justifica el pintor. Pol Guillén, nascut a Badalona el 1977, es va llicenciar en Belles Arts el 1999 i, des d’aleshores, ha participat en diverses exposicions a la Sala Barna i a la Sala d’Art Jove de la Generalitat. Aquesta exposició li va obrir les portes per exposar, des de fa uns dies, a París: «A la sala Anglada hi exposen 24 artistes cada any i, a través d’un jurat, se n’escullen quatre per anar a París», explica Guillén. El badaloní, amb vuit obres, participa fins al mes vinent en aquesta col·lectiva a La Maison de la Catalogne, juntament amb l’escultora Rocío Cabanillas, la pintora Sílvia Masgoret i el gravador Àlex Pallí, i ha estat precisament aquesta oportunitat la que li ha permès exposar en altres llocs, com ho demostra el fet que, a partir del 13 de maig, ho farà a la Sala Blanquerna de Madrid. A Badalona, curiosament, encara no ho ha fet mai: «A vegades suposo que es necessita exposar a fora perquè et tinguin més en compte», confessa Guillén, que a la seva ciutat possiblement és més conegut pels trofeus obtinguts en l’atletisme.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari