La Federació Americana demana controls d´EPO durant les reunions que es disputin al seu país

0
43

La Federació nord-americana d´atletisme (USATF) va sol,licitar formalment que els controls d´EPO (eritropoietina) s´efectuïn durant les reunions locals, en una carta enviada a les agències antidopatge nord-americana (USADA) i mundial (ESTIMA), així com a la Federació Internacional (IAAF). ´Sabent que l´empresa més gran encarregada dels controls antidopatge està perfectament equipada per rebre mostres d´EPO, sol·licitem a totes les organitzacions concernides incloure en el seu protocol els controls d´EPO, en competència i fora de les pistes´, va anunciar Craig Masback, director executiu de la USATF a la carta. La missiva va ser enviada a Terry Madden, director executiu de la USADA, Dick Pound, president de AMA, i Istvan Gyulai, secretari general de la IAAF. ´La federació nord-americana estima que aquestes mesures han de ser preses a tot nivell, no només durant les competències per campionats del Món, a fi d´assegurar que els atletes no utilitzin EPO´, ha indicat Masback. L´agència nord-americana antidopatge va ser creada el 1999 pel Comitè Olímpic local perquè prengués al seu càrrec les qüestions lligades al dopatge. Una dotzena d´atletes nord-americans van ser suspesos des de la creació de la USADA.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari