MARKOV, FERNANDEZ I WANG, ELS FAVORITS DEL GUERAU GARCIA

0
36

La marxadora de la República Popular de la Xina Liping Wang, el rus Ilia Markov i l´espanyol Francisco Fernández ´Paquillo´ són els grans favorits de la desena edició del Memorial Guerau Garcia de Marcha Atlética, que es disputarà el diumenge a Calella (Maresme). La participació masculina, que estarà encapçalada per Markov, campió del món a Sevilla´99, serà de luxe, atès que, al costat del marxador rus, estaran els xinesos Yang Yongjian i Zhu Hong Jun, el letó Aygars Fadejevs, subcampió olímpic en els 50 quilòmetres a Sydney, o el tunisià Ghoula Hatem, plusmarquista d´Africa en els 20 quilòmetres. El granadí Francisco Fernández, actual plusmarquista nacional dels 5 i 20 quilòmetres, liderarà la participació espanyola, al costat del madrileny Jesús Angel García Bragado, campió mundial en Göteborg´95 i subcampió a Atenes´97. A més a més, també participaran el murcià Alejandro Cambil, Juan Antonio Porras, Juan Manuel Rodríguez o Rúben Majoral, entre altres destacats marxadors. En fèmines, a més a més de la xinesa Wang, de 24 anys i medalla d´or en els 20 quilòmetres a Sydney, estaran la boliviana Geovana Irusta i les espanyoles Rocío Florido, Eva Pérez i Vanessa Espinosa. La plusmarquista nacional María Vasco no participarà per estar competint a Mèxic. Per primera vegada en la seva història, el Guerau Garcia, que ha estat presentat avui a Calella, es disputarà sobre la distància de 20 quilòmetres en categoria masculina i femenina. Fins avui, les marxadores havien comptat amb un recorregut de 10 quilòmetres, encara que en les edicions de 1992 i 1993 van ser de només 5 quilòmetres. L´augment de la distància s´ha dut a terme a petició de les xineses, ja que intentaran atacar el rècord mundial en poder de la russa Tatyana Gudkova (1h.25:18.) El rècord de la prova masculina està en poder del tunisià Hatem Ghoula amb un temps d´1h.19:46 des de 1999, mentre que, en fèmines i sobre 10 quilòmetres, la millor marca l´ostenta la romanesa Noica Cimpean, aconseguida també aquell mateix any.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari