Els kenyans i els anglesos prenen part a la mitja marató de Ripoll

0
148

La ciutat de Ripoll acollirà diumenge una nova edició de la mitja marató, que posa en joc el campionat de Catalunya de veterans i és la primera prova del calendari català de fons. La mitja marató de Ripoll repetirà la participació de l´any passat al voltant d´un miler d´atletes, dels quals destaquen els kenyans i els anglesos. Cal recordar que la temporada passada va ser un anglès i una kenyana els vencedors absoluts de la prova. Entre els atletes que ja han confirmat la seva participació a la capital del Ripollès, cal destacar els kenyans Paul Adina, en categoria masculina i Anne Chepketer i Tenina Arysei, en categoria femenina. Aquestes dues atletes tenen una millor marca propera a una hora i 22 minuts, a tres minuts del rècord de la prova, que ostenta la seva compatriota, Beatriz Kotut. Kotut va vèncer la temporada passada la prova amb un nou rècord d´una hora, 19 minuts i 26 segons. En categoria masculina, en canvi, no hi va haver rècord de la prova, si bé el vencedor va ser el mateix del 1998, l´anglès Adrian Musset. El britànic va fer un temps d´1 hora, 5 minuts i 47 segons i es va quedar a vuit segons de l´anterior registre. El president del Club Ripoll Esport i Salut, Ricard Travé, i els organitzadors tancaran avui les inscripcions d´una prova en què prendran part la majoria dels clubs gironins i del sud de França, entre els quals el Marsella, que aportarà 39 atletes. Ripoll-Sant Joan-Ripoll El recorregut serà el mateix que els últims anys amb la sortida des de la carretera de Barcelona davant de les escoles Joan Maragall i l´arribada a la plaça de l´Ajuntament. La cursa tindrà la distància oficial de la mitja marató amb sortida de Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses i retorn a la capital ripollesa. Paralálelament s´han muntat una sèrie d´actes, entre els quals cal destacar una audició de sardanes, l´actuació dels grallers de Ripoll i una exposició de fotografia de les 21 edicions anteriors de la prova.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari