Ottey serà demà a València tot i la polèmica sobre el seu positiu per dopatge

0
129

El representant de Merlene Ottey va anunciar ahir que la velocista jamaicana correrà demà al míting de València, tot i les pressions de la Federació Espanyola d´Atletisme (FEA) i la Federació Internacional (IAAF) sobre Unipublic, l´empresa organitzadora. Ottey, que va donar positiu per dopatge el passat mes de juliol i que en va ser alliberada per la federació del seu país, està pendent d´una possible sanció per part del consell directiu de la IAAF. L´atleta jamaicana ja no va poder participar dissabte en la reunió de Karlsruhe (Alemanya). ´La pressió de la Federació Alemanya i la IAAF sobre els organitzadors va ser molt dura, i vaig prendre la decisió que no hi participés el mateix divendres, quan ella estava a l´avió que la duia a Frankfurt´, va explicar ahir Daniel Zimmerman, el seu representant. ´Amb tot, no hi haurà problemes a València, perquè els organitzadors volen Merlene allà´, va afegir. Efectivament, el màxim responsable del míting, José María Fernández Matinot, es va treure la responsabilitat del damunt: ´Jo tinc l´obligació de fer la reunió el màxim d´atractiva possible. Si la IAAF no vol que ella corri, que la sancioni cautelarment´. També Juan de Dios Leal, president de la Federació Valenciana, vol veure Ottey al Palau Lluís Puig. ´Se li ha de concedir el dret a la presumpció d´innocència, perquè encara no està sancionada, i en tot cas la decisió depèn d´ella i dels organitzadors, de ningú més´, va dir Leal. L´opinió de la FEA és diferent. El seu president, José María Odriozola, que també és membre del consell directiu de la IAAF, va assegurar ahir que ´seria una burla que Merlene corrés a València aprofitant-se d´una situació transitòria, perquè probablement el cas acabarà en sanció´. Ottey va donar positiu a Lucerna el 5 de juliol, però no es va fer públic fins al 18 d´agost, dos dies abans dels Mundials de Sevilla. La Federació Jamaicana la va exculpar del tot al novembre, però el seu cas no va ser tractat en l´últim consell directiu de la IAAF i no es decidirà res fins al pròxim, a mitjan febrer, motiu pel qual no hi ha cap sanció ferma sobre Ottey.

COMPARTIR
SalvaPou
Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Deixa un comentari